Webbadresser för SEO – några viktiga punkter

Hur du kan optimera dina URL:er för bättre synlighet

Bästa sätten att skapa webbadresser med SEO i åtanke kan sammanfattas i några viktiga punkter, och det jag gör här idag är ett ge dig tips på hur du kan optimera dina URL:er för bättre synlighet på nätet. Som alltid när det gäller SEO är det viktigast att tänka på hur användaren vill uppleva din sajt.

Några tips för att skapa webbadresser som är bra för användarupplevelsen och för SEO:

Läsbarheten i webbadressen

Ju lättare webbadressen är för en människa att läsa, desto bättre är det för SEO. Om URL:en ser ut som freddyolsson.se/seo/optimera-webbadresser istället för freddyolsson.se/post367-id34 så är det lättare för både en människa och en sökmotor att förstå vad webbsidan kan ha för innehåll.

Nyckelord i webbadressen

Att låta sina URL:er innehålla det viktiga nyckelordet man optimerar sin sida för är en bra idé. Först och främst är det som sagt viktigt att användaren med hjälp av webbadressen kan förstå vad sidan handlar om. Det är också bra att ha nyckelordet i webbadressen med tanke på SEO, då många bara kopierar länken och länkar direkt till sidan. Då fungerar länken som en länktext som är bra för SEO. Det tredje man kan nämna om att ha nyckelordet i sin URL är att det viktiga nyckelordet i webbadressen blir fetmarkerat vid en relevant sökträff på Google.

Korta ned webbadressen

En kortare sökväg till målet leder till en kortare URL och det är bra för SEO och användaren. På en sajt bör det man letar efter inte vara längre än tre klick bort och ungefär så kan man tänka när man bygger strukturen och webbadresserna. Det är bättre att ha en kort webbadress som freddyolsson.se/seo/optimera-webbadresser än t.ex. freddyolsson.se/internetmarknadsforing/seo/google/optimera-webbadresser. Man kan också tänka på att ha ett kortare namn för sitt inlägg, exempelvis: freddyolsson.se/seo/optimera-webbadresser istället för den för långa och för nyckelordsspammande freddyolsson.se/seo/optimera-webbadresser-på-bästa-sätt-för-ökad-synlighet.

Undvik mellanslag i webbadressen

Försök att undvika onödiga mellanslag i URL:erna. Det är bättre med en webbadress som innehåller bindestreck eller understreck mellan orden än ett mellanslag som visas som tecknet %20 i webbadressen.

Webbadresser för SEO – av Freddy Olsson.

Läs gärna mer på min sida om internetmarknadsföring eller ring mig på 0733 – 70 70 29. Jag hjälper dig gärna med att ta fram en webbanalys, skapa genomtänkta landningssidor med sökmotoroptimering och med online-annonsering för att du ska synas mer och sälja mer på nätet.