Halloweenbilder från Europa

Bilder som kanske kan skrämma någon inför Halloween 2014

Halloweenbilder finns det gott om på nätet, men några halloweenbilder som är tagna av mig kanske du inte stött på tidigare. Mina bilder som visas nedan är inte tagna just i syftet att vara halloweenbilder, men tanken är att någon betraktare kan se något skräckfullt, eller kanske vackert i dem.

Jag har besökt alla platserna där halloweenbilderna är tagna och ibland har det varit en riktigt skräckfylld upplevelse. Men jag kan förstås inte låta bli.

Halloweenbilder och skräckbilder

Här kommer halloweenbilder från Helsingborg, Ljubljana och Beelitz – för att nämna några platser där fotona tagits.

Halloweenbilder - sjukhuset i Beelitz
En bild jag tog i det övergivna sjukhuset i Beelitz där bland annat Adolf Hitler vårdats för en skada. Inne på sjukhuset kan man ibland se spöklika skepnader som ligger på de gamla operationsborden.

 

Sjukhuskorridor - halloweenbilder 2014
Ännu en bild inifrån det övergivna sjukhuset. I den mörka korridoren kunde man höra viskningar och känna en kuslig isande vind.

Lite fler bilder från Beelitz gamla militärsjukhus…

 

Spreepark i Berlin - en halloweenbild
En bild från det övergivna tivolit Spreepark i Berlin, där gamla attraktioner får eget liv på natten. Det sägs att attraktionerna, bland annat hästen på bilden, spelar en melodi på natten för att locka dit barn för att åka på dem. Om de är onda eller inte vet jag inte…

 

Halloween-spöken under sängen
Spöken under golvet i ett gammalt fängelse i Ljubljana, Slovenien. Jag ”sov” två nätter i det där rummet! Vissa säger att spökena symboliserar alla de som dött i den gamla fängelsecellen.

 

Halloweenbilder - skuggornas slott
Halloweenbilder: skuggornas slott i Danmark. Onda andar från gamla riddare lär stiga upp ur slottet på natten i jakt på gamla fiender. Man kan höra vansinniga skrik på nätterna när de gamla riddarna upptäcker att deras fiender redan är döda.

 

Tunneln - en halloweenbild
En läskig tunnel i Helsingborg. Här kanske man kan fira halloween-natten i år med alla grenar som kommer till liv och vill kramas…

 

Kråkornas dal - halloweenbilder från Berlin
En halloweenbild till dig från Kråkornas dal, där inga andra djur kommer undan dessa särskilt onda kråkor.

 

Halloween - bilder från barnsjukhuset
En bild från det gamla nedlagda barnsjukhuset där man kan höra både barnskrik och skratt på nätterna.

 

Halloweenbilder - den svarta kyrkogården
Halloweenbilder – mer skräck. En bild från den ”svarta kyrkogården” där det sägs att det känns som man sugs in i ett mörker och att alla inte lyckas ta sig därifrån. Ugha!

 

Halloween 2014 - bilder
Halloween 2014 – skrik för ditt liv!

 

Se fler halloweenbilder och massa andra bilder på min flickr-sida.